четвъртък, 30 април 2015 г.
Палачинкова торта
Кой да предположи колко вкусна би могла да е една проста палачинкова торта?! Наистина е проста, но отнема доста време, трябва да се направят 20 палачинки (или някъде там). В случая по най- стандартна рецепта за палачинки + 2с.л. захар и 2 с.л. какао. Но има и много по- различни рецепти, някои съдържат масло и повече захар и стават много вкусни. Крема е от 500гр маскарпоне и една консерва варено кондензирано мляко. Това количество крем няма да стигне за 20 палаичнки, по- скоро за 17-18. Става много сладък и тежък, затова се маже по мъничко между тях. Накрая десерта е лек и приятен. Трябва да престои в хладилник поне 5 часа, може цял ден или денонощие. Отгоре има карамел - горена захар, но не е задължителна, така ми хрумна. Обаче беше приятно съчетание, малко хрупа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар