петък, 1 юни 2018 г.

Сладолед с маскарпоне и череши


500гр маскарпоне. Две шепи (все на око правя и не знам точно, но пък търпи промени, на вкус) череши се обезкостяват и заливат с около кафена чашка (пак на вкус и око) кристална захар. Престояват 20-30мин, да се разводнят малко. Загрява се на среден котлон и се бърка, малко с капак, малко без капак, за 20-тина мин, да омекнат черешите и да пуснат сок, захарта да се стопи. Изключва се котлона и се слага сока от 1/3-та лимон, разбърква се. Изчаква се да се охлади напълно и се смесва с маскарпонето, като се бърка с лъжица. Добавих и около кафена чашка пудра захар, опитвам на вкус да ми хареса. Изливам в тавичка и във фризера. След около 5 часа е най- хубаво, на следващия ден става много твърдо, ама пак е хубаво. Вкуса е малко като на сладоледен чийзкейк. Макар, че маскарпонето на мен ми бие повече на масло, от колкото на сирене, обаче в този си вид добива поведение на крема сирене. Много е вкусно!


Няма коментари:

Публикуване на коментар