събота, 30 декември 2017 г.

Препоръчвам детска книга - Вълкан

Вълкан е героят на френската авторка Ориан Лалман. Тя разказва патилата му в поредица от която на български са преведени и издадени, за момента, три книжки, от издателство Колибри. Той е симпатичен вълк, който прекарва времето си в търсене. Дали търси любовта, дали най- подходящия външен вид за собствената си особа, дали чудесата по света, но винаги е в някаква дилема. Книжките са интересни, лековати, със свежо чувство за хумор. Илюстрациите са красиви и модерни. Ние имаме две от издадените у нас, а третата сме подарявали вече 3 пъти, но все още не сме купили за собствено ползване. В едно от семействата, на които сме я подарили, пожъна огромен успех. Толкова я харесаха, че потърсиха да купят и другите две, четат ги колективно - двама родители и две деца. Много се радвам, когато се случи такова попадение. Подобен случай имаме с 'Преди да стана Боб', която беше първата самостоятелно прочетена книга за едно дете, на което я подарихме. И не само първа прочетена, но и любима, многократно препрочитана.
Колибри са направили една неприятна грешка - първите две книжки са лепени и след не чак толкова много ползване се разпадат напълно, уви. Явно са били информирани за последиците и третата книжка излезе с обикновен телбод посредата, който е по- стабилен.
Илюстрациите са на Елеонор Тюилие. Форматът не е голям, цената - 6,50лв, меки корици.
Тези бяха едни от най- първите книжки, които започнахме да четем на дъщеря ми, въобще. На възраст от рода на току що навършени 3 години. Може би само стихотворенията бяха по- рано. Харесваше ги тогава, харесва ги и сега - година и половина по- късно.




Няма коментари:

Публикуване на коментар