понеделник, 11 декември 2017 г.

Препоръчвам детска книга - Мечокът и пианото


Книжката е в голям формат, с меки корици и красиви, големи рисунки. Много харесвам тези илюстрации. Харесвам и историята, за мечтите, но от онези невероятните, за които често получаваме съвети да не се хабим. Аз съм поддръжник на такива мечти и се радвам, че с тази книжка мога да ги затвърдя пред дъщеря ми. Не ми допада съвсем развитието, като в американски филм, от баналните. Авторът, Дейвид Личфийлд


е англичанин и очаквах повече финес, но в крайна сметка и така става, определено препоръчвам книгата, която е носител на престижната британска награда за детски книги „Уотърстоунс“ в категорията за най‑добре илюстрирана книга за 2016 г. У нас издателство Фют я продава на невисоката цена от 6.90лв. Не зная защо те самите я препоръчват за възраст 5+, като виждам, че на 4г се възприема много добре. Определено би била интересна и за по- големи деца от порядъка на 6-7-8 години. Освен към смели мечти, децата могат да бъдат подтикнати към интерес към музиката и конкретния инструмент.


Бързо проучване в гугъл показва, че това не е първата, нито единствената красива книжка от автора, дано издателство Фют реши да ни зарадва с още някоя от тях догодина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар