неделя, 7 юни 2015 г.

Чийзкейк с вишни

Ето я рецептата За съд с основа 18,5см диаметър. за основата: 60гр кр. масло (немско, не българско) 110гр брашно 50гр пудра захар ванилия - 1бр на прах или няколко капки течна 1 жълтък Маслото се размеква и се омесва тесто от всички продукти. Трябва да стане гладко, нелепнещо, стегнато, меко. Ако лепне, добавя се малко брашно. Разстила се по дъното на съда, равномерно. Пече се в добре загрята фурна, на 190*, ако е с вентилатор; без вентилатор на 220*. Пече се до порозовяване, да не става много тъмно, защото се препича. Става бързо, да се следи, за около 15мин. Приготвя се крем по рецептата на Лабрекс - 1 пакетче крема сирене, 1 кофичка заквасена сметана от 400гр (Данон), и пакет крем Оле на Д-р Йоткер Ванилия, пудра захар на вкус - не повече от 1/3 чаша. Не е хубаво да става много сладко, защото и другите неща са доста сладки. Разбива се с миксер, като се смесват крема сиренето, заквасената сметана и крема, както е на прах, от пакетчето. Крема става много твърд и лесно се нанася върху основата (трябва да е изстинала) и се оформя като дебел пласт. Добре е да престои така 4-5 часа, да поеме. Преди сервиране се гарнира отгоре със сладко от вишни - вишните страхотно се комбинират с вкуса на този крем! Ето ги и снимките:
Преди 5 години същия чийзкейк съм го направила и снимала така

Няма коментари:

Публикуване на коментар