неделя, 11 май 2014 г.

Пилешка дроб- сарма





 Половин кило пилешки дробчета ги нарязвам на дребно, запържвам ги леко в олио със сол и черен пипер. Изсипвам ги в тавичка (малка, като цяло това е малка доза, около 6 неголеми порции, даже малки) Нарязвам една средна глава лук на дребно и слагам в тавичката при дробчетата. Измивам две чаши ориз (малки чаши, май са по 150мл) и го запържвам в олио да стане стъклен. (със сол) Заливам го с две чаши (от същите) вода и се подварява, наполовина сварен става. Слагам и него в тавичката. Слагам джоджен (гюзум) в голямо количество, то неговата миризма прави дроб- сармата. Разбърквам добре. Заливам с още 2 или 2 и половина чаши вода и пека във фурната май около 40мин. Правя заливка от половин кофичка кисело мляко, 2 яйца и 1 с.л. брашно, 1 щипка сол, 1 щипка сода за хляб. Заливам и пека да се зачерви.
Напоследък правя заливката без сода, май повече ми допада.

Много, много върви с люти чушки, а това е любимата ми туршия люти чушки





Няма коментари:

Публикуване на коментар