петък, 18 април 2014 г.

Подреждам маса

Снимките са от преди година и половина - две. Надявам се, иска ми се, скоро да има нови и още по- красиви.












Кекса



6 яйца ('м' размер); разбивам със захар (е тука съвсем на око, ама доста отива, накрая просто опитвам и ако трябва добавям и бия с миксера пак); 250мл олио; 300мл прясно мляко; ванилия; брашно до гъстота за кексово тесто; 2 бакпулвера. Слагам в голяма, кръгла форма с дупка в средата, оставям 1/4 и я бия с 1-2с.л. какао и ги изсипвам отгоре. Пека в предварително загрята фурна на 145 градуса (ако е с вентилатор), на долен реотан + вентилатор с топъл въздух. Ако е без, на обикновен режим с горен и долен реотан - 165 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар